SUŠTINA ZALJUBLJIVANJA – STALNA KUHINJSKA KONFERENCIJA

25
Share
Copy the link

Sedele su u maloj kuhinji, obavijene nikotinskim dimom, mirisom turske kafe (“Turske, da podvučem, ne domaće, jebala ih domaća kafa…” podvukla je Višnja), već narečena Višnja, Divna, Ljupka i Matora Riba. Obavijene i godinama, podvukla je i Matora Riba. Raspuštenica, pošteno udata žena, udovica i stara devojka. Savršeno udenute u statistički uzorak, i ideju predstavničke demokratije, pomisli Matora Riba.

Višnja se vrpoljilja na stolici, sa ONIM osmehom…

“Reci već jednom!” otvorila je Konferenciju Ljupka.

“Našla sam dečka! Ja imam dečka!” objavila je Višnja prvu tačku dnevnog reda. Skakanje sa stolica, kucanje šoljama punim kafe, polju*i i čestitke… dečko ima 55 godina, i nema tahikardiju. To zaslužuje još jedan krug čestitiki. Matora Riba, zabrinuta glede svog iskustva sa jednostrano proglašenim dečkom koji ju je *om ostavio, dobaci: “…baš, baš dečko?! Mislim, ono… overena izjava iz Mesne zajednice…?”

“Da!” rekla je Višnja i trepnula kao… bože, ona je devojčica, pomisli Matora Riba… zaorio se još jednom smeh kroz kuhinju… “Vi ste sve najobičnije devojčice!” zgranu se Matora Riba i ugrize Višnju za mišicu od radosti… “jebemtisuncedečije, i ja sam devojčica…”

“Pssst, ne tako glasno…” dobaci joj Divna… četiri žene koje su se tresle od smeha na stolicama, sjajan prizor. Valjda će stolice izdržati.

Višnjin dečko. Analiziran je pažljivo, vodilo se računa o visokom sjaju koji je ostavio u očima njihove drugarice, složile se da je u svakoj prepričanoj situaciji bio na visini zadatka, odobrile su mu visok kredit sa niskom kamatom sve dok Višnjine oči budu blistale. U suprotnom, zna se…

Dečko, PRAVI dečko… ta retka, dragocena pojava kada si žena u petoj deceniji života i odavno nemaš, ili nikada nisi imala komad nameštaja pod imenom “bračni krevet”, a “prošireni ležaj” si nabavila kada su ti se naglo suzile haljine i suknje. I koji je mokar dve noći zaredom samo u slučajevima kada sa drugari* u njemu skupa otplačete svoj rođendan, neki film o pederima, ili onako – šta god, uvek je dobar povod za rakiju i suze.

Dečko. Dečko u krevetu…?!

“Ali slatke moje…” prekinula je, ili nastavila Višnja “da samo znate kako mi je pre neki dan drugarica jedne moje drugarice dodatno ulepšala dan!”

E?!

“Ona se bavi… skidanjem crne magije…”

“Ma, daj Višnja…” usledilo je horski.

“Ne, ne.. to je važan deo. Elem, ta sprirtualna, hm, osoba, nedavno je, ko biva, boravila u Africi, i silno se izmoždila tim, hm, spiritulanim aktivnostima.”

“Čekaj, kakve to veze ima sa prvom tačkom dnevnog reda, sa dečkom, i sa pod – a, dečkom u krevetu?” pitala je Ljupka.

“Ima, nemoj me prekidati, čekaj poentu. I izmoždila se, rekoh. A da bi povratila energiju, ko biva, mora imati seks. U eksplikaciji, prenosim je u celosti, stoji ” ON se mora baviti fizičkim poslom, mora biti u kondiciji” kraj citata” pa ima smisla, potvrdila je Kuhinjska konferencija.

I?!

“… i našla je nekog trenera” (zvuk aposlutnog odobravanja Kuhinjske konferencije) ” te ti se oni obreše u nekoj fiskulturnoj sali, poređ’o čovek neke strunjače, što bi rekla Senja “raspremili se”, ko biva, sada će da padne seks…”

I?!

” I… pogleda spirtulana osoba nazočnog trenera u kondiciji, niže od pupka…” ( Kuhinjska konferencija se pretvorila u upitnike) “… zgranula se i samo zaključila: “Sa TIME ja ne mogu!”, mislim, ženi treba da vrati izgubljenu energiju, a ne da se zajebava dodatno sa malim kurcem…”

Vala, baš, aminovala je i Kuhinjska konferencija.

” Ali kakve to ima veze sa dečkom???” Ljupka se nije dala smesti sa prve tačke dnevnog reda.

“Ona mi je otvorila oči… ne bre, ne o malom kurcu već… znaš, rekla je ” kada me neko dobro izjebe, ja se odmah zaljubim”…tako…”

Zagledale su se. Matora Riba je dobila poriv da nešto saopšti o pojmu kauzaliteta, ili bar da razmotri kondicional kao takav. No, prostreljena je pogledom cele Kuhinjske konferencije, i zatvorila je usta.

“Pa…” krenula je Divna.

“…ono…” nastavila je Ljupka.

“…jeste…” uključila se i Matora Riba.

“…istina” završila je Višnja.

Zaključak Konferencije je do* jednoglasno. Višnjinom dečku je dat beskamatni kredit. Klauzula o blistavim očima, ipak ostaje na snazi.