Od ljutnje do poljubaca…

43
Share
Copy the link

Bilo je to vruće leto 2007. Tek sam završila srednju školu, i polozila prijemni za fakultet. S obzirom da su sve moje obaveze oko školovanja bile gotove, odlučila sam da nadjem posao. Listala sam oglase danima, ali bezuspešno… svi odgovori su bili „zvaćemo te“… naravno, telefon se nije oglašavao. Sve dok me jednog jutra nije probudio telefon. Zvala me je drugarica koja je radila u jednom mirnom kafiću. Izvrnula je nogu, i trebala joj je zamena na par dana… Iako nikada nisam radila nešto slično, prihvatila sam posao, misleći u sebi: „šta imam da izgubim? Mogu da zalijem nekoga pivom, i da odem kući, ili da zaradim finu lovu za letovanje  „
Svanulo je jutro… Sunčevi zraci probijali su se kroz gusto spuštenu roletnu mog prozora, i uporno me budili, iako je sat bio navijen na 09:00. Popila sam hladan ness, spremila sam se lagano, i pošla do kafića. Svašta mi se motalo po glavi, tako da mi je vožnja autobusom brzo prošla. Čim sam kročila u kafić, osetila sam kako se za mene lepe pogledi momaka za šankom. Bili su dosta stariji od mene, mada takvi su me uvek i privlačili. Na radiju je išla pesma Azre, takva muzika se svakodnevno puštala. Sela sam u baštu sa gazdom kafića, dogovorili smo se o detaljima vezanim za posao, kao i da ću početi da radim odmah tog dana. S obzirom na to da svakako nisam imala pametnija posla, ostala sam još pa*ati u bašti, čekajući da počne druga, tj moja smena. Nije bilo baš prijatno sedeti, imala sam osećaj da svi bulje u mene, mada, iskreno, imali su i šta da vide. Dugu, crnu kosu, velike grudi, i slatku guzu  . Ubrzo me je buduća koleginica upoznala sa stalnim gostima, i osećala sam se baš prijatno u njihovom drušvu, a onaj gadni osećaj i trema koju sam imala, nestali su.
Počela je i moja smena… bilo je toliko posla, da ni sama ne znam kako sam izdržala da sve odradim,a da ne napravim nikakvo sra*e. Nekako sam i to pregurala. Došlo je vreme za fajront…nekako sam uspela da „izbacim“ polupijane goste, i počela da radim popis. Pustila sam cd sa stranom house muzikom, koju sam slušala u to vreme, i privodila radni dan kraju. Prošla je ponoć, kad su se začuli koraci i zatvaranje vrata. Ušao je pripit momak, stariji od mene 10ak godina, i tražio premium. Pomislila sam „ok, nek popije jedno, dok završim, da se ne zameram nikom prvog dana“. Sedeo je za šankom naspram mene, pio svoje hladno pivo, pušio pal mal, i nervozno lupkao prstima po šanku. Imao je predivne plave oči, kratku smedju kosu, i neki šmek koji me strašno privlačio. Ubrzo je zatražio još jedno pivo, kad sam odbila, uz obrazloženje da je fajront davno prošao, i da hoću da idem kući, počeo je da me vredja. Odmah je „osuo paljbu“ na moje godine, izbor muzike, napominjući kako on tu dolazi godinama, i kako se neću tu još dugo zadržati. Razmenili smo još par uvreda, rasplakana sam ga izbacila iz lokala, celu noć razmišljajući o tome da li sam stvarno završila „karijeru“ u kafiću.
Ostala sam da radim, sticajem okolnosti, još dve godine, paralelno sa fakultetom, ali on nije dolazio u moje smene. Videla sam ga par puta kako zagleda ko radi, kad god me je ugledao, okrenuo bi se i otišao. Prolazili su dani, meseci, ja sam postala „pajtaš“ sa onim momcima za šankom, koji su bili i njegovi prijatelji, ali se nikada nismo sretali. Slušala sam anegdote u kojima se pominjao, i uvek me obuzimao neki čudan osećaj na pomen njegovog imena. Bilo je nešto u tom njegovom stavu, pogledu, načinu na koji smo se posvadjali. Vidjala sam ga sa drugim devojkama, mada ni sa jednom dva puta. Često ih je menjao, žene su ga bukvalno saletale.
Jednog dana, došla sam u drugu smenu. Na moje veliko zaprepašćenje, sedeo je za šankom sa drugarima. Svi su mi se javili, i pozdravili me, sem njega. Iskulirala sam ga, i nastavila da čavrljam sa svima. Valjda mu je bilo neprijatno da ih ispali zbog mene, pa je ostao u mojoj smeni. Kako je vreme odmicalo, počeli smo spontano da komuniciramo, vezano za ture pića, a pogledi su nam se sretali s vremena na vreme. Kao da su sekli vazduh izmedju nas. Mislim da se videlo iz aviona koliko se medjusobno privlačimo, mada smo oboje i dalje, kao neka deca, glumili ljutoću. Približavao se kraj radnog vremena, svi su se pokupili i otišli, on takodje. Završavala sam šta sam imala, i spremala se da krenem. Bio je mrkli mrak, iz nekog razloga ulična rasveta na tom delu ulice nije radila, a ja sam žurila na zadnji autobus. Dok sam stavljala katanac, osetila sam nečije prisustvo iza ledja. Začula sam poznat glas. „Žuriš negde?“ okrenula sam se, i ugledala njegove prodorne, plave oči. Nasmejala sam se, i upitala ga zašto se vratio. Nije mi odgovorio ništa, već je krenuo da me poljubi. Usne su nam se spojile, a polju*i su se nizali jedan za drugim. Reči su bile suvišne. Pribio me je uz vrata, i iza mojih ledja ih otključao, i ugurao me unutra. Podigao me je na šank, spustio mi helanke koje sam imala na sebi, smaknuo crne, čipkaste tange, sve vreme me ljubeći, raskopčao cibzar na farmericama, i ušao u mene. Osetila sam njegovog „vršnjaka“, već čvrstog i vlažnog kako ulazi u mene, sve brže i brže, prvo lagano,a onda sve dublje i dublje, u nekom njegovom ritmu. Podigao mi je majicu, raskopčao grudnjak i ljubio mi grudi. Nikada nisam osetila tako nešto.. kao da smo ljubavnici godinama, znao je svaku moju slabu tačku. Ljubio me je po vratu, a ja sam se izvijala od jeze i osećaja topline izmedju nogu. Svršili smo u isto vreme, samo smo se pogledali i počeli da se smejemo. Zapalio je cigaretu, i ponudio mi prevoz kući. Dovezao me je ispred ulaza, nismo mnogo pričali. Oboje smo bilo iscrpljeni, ja od posla, on od pića… naravno, i sexa koji smo imali. Nakon te noći, često je dolazio u kafić, bili smo dobri drugari, nisam želela da budem sa njim zbog razlike u godinama, i činjenice da sam još mlada da bih se vezivala, a on je hteo nešto ozbiljno. Ipak , nakon godinu dana, postali smo par, a sada smo već roditelji…